Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

5 trikova za pravljenje cool slika na plaži

  • 5 trikova za pravljenje cool slika na plaži

    • Trista.rs   16.12.2015.


Čik kažite da nije tako! Neki će Novu 2016. godinu dočekati na plaži. Za sve one koji će uskoro biti na plaži i pesku, ovo je idealan tekst. Pre nego što se iznervirate zbog oštre svetlosti koja često dominira plažom, imamo nekoliko trikova kojima ćete dobiti lepše fotografije.

1. Nemojte zazirati od Sunca
Svakako je poželjno ne ići na plažu usred podneva. No, to ne treba da Vas spreči da napravite sjajne Instagram fotografije ljudi. Postoji nekoliko načina da se savlada jaka sunčeva svetlost i dobiju odlične slike. Neka Vaši subjekti nose naočare za sunce i neka ta prelepa sunčeva svetlost obasja njihovu kožu. Time ćete postići finu osvetljenost sa tonovima koji mogu napraviti odličan kontrast. Takođe im možete reći da stanu iz profila, kako ne bi bili okrenuti direktno ka Suncu.

2. Silueta
Sada pokušajte suprotno od našeg prvog saveta. Ovo, doduše, ima malo kompleksniju strukturu u cilju dobijanja idealne slike. Spustite se, kako biste uhvatili veliki deo neba - na kraju krajeva, to bi trebalo da popuni većinu okvira i bude najveći deo slike. Zatim, podesite aparat za fotografisanje neba, a ne subjekta. Nakon toga, proverite histogram, kako biste se uverili da aparat ne prima previše svetla. Takođe, kada fotografišete siluete, pobrinite se da Vaši subjekti budu dovoljno razmaknuti. U suprotnom, delovaće kao crna mrlja, i to posle nećete moći da izmenite.

3. Bljesak
Mi volimo mislimo o bljesku kao najboljem od oba sveta – jaka sunčeva svetlost i silueta. Jasno je da je najbolje vreme za pravljenje ovakvih fotografija onda kada je Sunce na nižem položaju na nebu. Želite da uhvatite onu toplu, blistavu svetlost koja se javlja neposredno pre zalaska Sunca. Slikaćete direktno ka Suncu, te počnite sa manjim ISO, npr. 100. Fotoaparat teško postiže fokus kada slikate direktno sunčevu svetlost, te nađite nešto na šta ćete se fokusirati, npr., na kosu Vašeg subjekta, itd. Vašem aparatu je potrebno nešto, na šta će se fokusirati. Dalje eksperimentišite, ovde je zaista poenta u tome šta najbolje funkcioniše. Kao što je uobičajeno, počnite sa brzinom zatvarača od 1/125, te povećavajte, kako biste odredili koju količinu svetlosti želite, ili, pak, ne želite na fotografiji.

4. Odraz
Imate savršeno ogledalo ispred sebe - vodu. Pokušajte da uslikate svoj subjekt, tako da uhvatite i njegov odraz u vodi. Naravno, za ovakve fotografije idealna je mirna voda. Odraz ne mora biti savršen, ponekad apstraktan čini sliku zanimljivijom. Isprobajte različite uglove, kako biste dobili savršen odraz. Takođe, odraz na vlažnom pesku izvanredan je za postizanje mekšeg izgleda.

5. Poigrajte se letnjim rekvizitima
Od naočara, preko daske za surfovanje, do svega između, letnji rekviziti daju odvažnost i vedrinu Vašim Instagram fotografijama. Možete dodati puno boje svojim slikama korišćenjem nekih od ovih vedrih rekvizita. Isticanje boja koje prave kontrast u odnosu na plavetnilo neba i vode savršen je način da svoju sliku učinite zanimljivijom.
 
Ukoliko imate bilo kakve sugestije u vezi sa fotografisanjem ljudi na plaži, molimo Vas da ih podelite sa nama u komentarima ispod.

Kasnije izaberite omiljeni trista.rs fotolab proizvod i sačuvajte vaše uspomene!
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 25.980 magneta za frižider, uramili smo preko 65.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 20.550 metara canvas platna, izradili smo preko 450.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca