Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

7 saveta za pravljenje kvalitetnih fotografija novorođenčadi i beba

 • 7 saveta za pravljenje kvalitetnih fotografija novorođenčadi i beba

  • Trista.rs   20.11.2015.


Dakle, imate novi fensi smartfon koji ste želeli još pre nego što se Vaša beba rodila, kako biste imali kvalitetne fotografije kada ona stigne. Šta sada? Kako da to iskoristite i dobijete najbolje moguće fotografije?

Mi smo počeli da se bavimo fotografijom kada nam se rodio sin i od tada smo dosta naučili. Uštedećemo Vam dosta vremena provedenog na Guglu uz pomoć ovih sedam saveta za jednostavije pravljenje dobrih fotografija novorođenčadi i beba:
 
 1. Pročitajte uputstvo: Koliko god to početnički zvučalo, pravi OGROMNU razliku. Naravno, Vaša kamera na smartfonu može biti jednostavnija za upotrebu nego što ste isprva mislili, ali koristiće Vam da izdvojite malo vremena i pročitate uputstvo, jer ćete tako brže napraviti dobre fotografije i snimke.
   
 2. Pronađite dobro osvetljenje: Iako Vaša kamera verovatno ima blic, izbegavajte da ga koristite kad god možete. Prirodna svetlost koja dopire kroz prozor stvara mnogo prirodnije i sjajnije fotografije, te sprečava uznemiravanje bebe i njeno treptanje usled korišćenja blica. Belo ćebence je takođe dobro za privlačenje veće količine svetlosti na Vašu bebu, ukoliko Vam je to potrebno.
   
 3. Neka Vaše dete bude okrenuto u pravcu izvora svetlosti: Kada pronađete dobar izvor svetlosti, poput prozora, vrata ili kada ste napolju, potrudite se da dete bude okrenuto ka izvoru svetlosti dok ga slikate. Ako je svetlost iza njega, Vaše dete biće prekriveno senkama.
   
 4. Fotografišite iz više uglova: Slobodno se spustite na visinu svog deteta. Igranje različitim uglovima i pozicijama može stvoriti neke veoma zabavne i kreativne fotografije. Takođe, velike su šanse da ćete dobiti veći osmeh ukoliko se više približite.
   
 5. Izaberite idealno doba dana: Kada slikate napolju, uvidećete da je svetlost najbolja rano ujutru, odmah posle svitanja, kao i popodne neposredno pre sumraka.  Tako ćete dobiti punoću boja i prelep sjaj.
   
 6. Pravite pozirane i fotografije u pokretu: Lako je stvoriti naviku da govorite svojoj deci da gledaju u kameru i smeše se. Ali, bilo bi sjajno prisetiti se i nekih spontanih momenata. Napravite različite slike svoje bebe u pokretu.
   
 7. Budite strpljivi: Fotografija zahteva strpljenje. Bilo da čekate savršen momenat da uhvatite pospani osmeh novorođenčeta, ili šansu da usnimite njegov prvi korak, budite strpljivi i uskoro ćete početi da se zabavljate u ulozi ličnog fotografa svog deteta.
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 25.980 magneta za frižider, uramili smo preko 65.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 20.550 metara canvas platna, izradili smo preko 450.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca