Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

Brzi vodič za fotografisanje prve godine Vaše bebe

 • Brzi vodič za fotografisanje prve godine Vaše bebe

  • Trista.rs   20.11.2015.


U ovom tekstu vam prenosimo iskustvo jedne ponosne mame :)

Ako ste već imali bebu, znate kako ta prva godina proleti. Ako još niste imali bebu, vežite se. Nikada niste videli kako brzo proleti vreme.

Ako ste iole nalik meni, želećete da sačuvate što više trenutaka, što duže. Usput ćete verovatno uslikati stotine fotografija. Ali ima momenata za koje ćete želeti da budete sigurni da ćete ih sačuvati u svom albumu.

Usnimila sam na hiljade fotografija svojih beba, većinu svojim pametnim telefonom, i napravila spisak deset momenata koje bi trebalo da se potrudite da uhvatite, kao i nekoliko saveta kako to da učinite:

 
 1. Veliki dan: Jedan je dan rođenja Vašeg deteta! Ne zaboravite da to slikate. Toliko toga brzo izbledi od tog dana. To je dan koji nikada nećete zaboraviti, ali i dan koji ćete želeti da pamtite što je moguće detaljnije. Potrudite se da fotografišete svoju prinovu. Celu bebu, u krupnom kadru. Bonus poen ako napravite i jednu fotografiju na kojoj ste zajedno.
   
 2. Dobrodošlica: Koji ste prostor pripremili za bebu? Gde će spavati? Fotografišite njenu „reakciju“ na novi dom van maminog stomaka i ne zaboravite da uhvatite neke sitne detalje.
   
 3. Osmesi: Možda nećete biti spremni baš za prvi osmeh koji primetite, i to je u redu. Svaki naredni će biti uzbudljiv baš kao i prvi, svaki put, posebno te prve godine.
   
 4. Prevrtanje na stomačić: Kada Vaša beba bude malo starija, počeće da se prevrće na stomačić, kako bi imala bolji pogled na svet oko sebe. Kako da ne uslikate taj momenat kada Vas Vaša beba ponosno pogleda i nasmeši se zbog svog uspeha?
   
 5. Sedenje: Bebe počinju da se uspravljaju u sedeći položaj u periodu između pet i sedam meseci, a same počinju da sede oko osmog meseca. Podjednako je neodoljivo upamtiti sve te momente kada pokušavaju da nauče kako to da postignu.
   
 6. Omiljeni ljudi: Ovo su neke od mojih omiljenih slika! Koga Vaša beba voli? Starijeg batu ili seku? Mamu i tatu, naravno! Ne zaboravite da slikate svoj radosni zamotuljak sa ljudima koji ga najviše raduju.
   
 7. Praznici: Te prve godine proći ćete kroz sve praznike sa svojom bebom. Ako ste kao ja, verovatno ćete malo pošašaviti za svaki od njih. Zabavite se, koristite podupirače za kameru, kao i lampice za Novu godinu.
   
 8. Kupanje: Bebe mogu izgledati dosta drugačije kada su neobučene i prekrivene sapunicom. Moja deca imaju preslatke loknice koje im daju potpuno drugačiji izgled kada se pokvase. Da li Vaše dete voli kupanje ili pak ne? Fotografišite da biste zapamtili.
   
 9. Nered prilikom jela: Nered koji nastane prilikom jela može biti muka za čišćenje, ali svakako daje podlogu za neke preslatke fotografije. Šta Vaša beba voli da žvaće? Stavite je u njenu visoku stolicu i pustite je da se zabavi!
   
 10. U pokretu: Vaš život postaće mnogo naporniji kada Vaša beba nauči da puzi. Svuda će je biti i testiraće Vaše veštine obezbeđenja prostora. Možda će Vam biti izazov da pokušate da uslikate svoju bebu dok puzi ili, čak, pokušava da hoda, no definitivno je vredno truda.
   
Za svaku od ovih fotografija svojih beba, kao i i beba prijatelja, koristila sam svoj pouzdani smartfon. Bez njega bih verovatno propustila mnoge od tih divnih trenutaka.
 
Ovo su neki od mojih omiljenih momenata prve godine mojih beba, i to su trenuci koje ću zauvek pamtiti.
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 25.980 magneta za frižider, uramili smo preko 65.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 20.550 metara canvas platna, izradili smo preko 450.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca