Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

Instagram fotografije/slike - kako da ulepšate fotografije svoje dece?

  • Instagram fotografije/slike - kako da ulepšate fotografije svoje dece?

    • Trista.rs   13.10.2021.


Marko je fotograf i prenosimo vam njegove utiske kada se radi o fotografisanju dece. Nisam sasvim siguran kada sam se zaljubio u fotografiju. Bilo je to mnogo pre nego što sam imao ovaj fensi smartfon u zadnjem džepu farmerki i mogućnost da momentalno podelim svoje slike sa prijateljima i porodicom u samo nekoliko dodira prstima. Verovatno kad je moje najstarije dete bilo beba, a ja sam razvijao fotografije i stavljao ih u foto albume, praveći natpise na njima. Ili je možda to bilo nešto kasnije – kada je došlo još beba i kada sam shvatio kako brzo ti gugutavi grumenčići prerastaju u zdepaste, čupave malce koji tumaraju po kuhinjskom podu. Morao je da postoji način da se sve to uspori. Da se zapamte ti dani. Da se zapamte obični i neobični momenti. Prilično sam siguran da sam se tada zaljubio u fotografiju. Ali nikada nisam uzimao časove. Nisam studirao fotografiju na fakultetu. Nisam imao bilo kakvu fensi opremu. Jednostavno sam počeo da pravim fotografije. Mnogo fotografija.

Evo nekoliko korisnih trikova koje sam dosad pokupio:

1. Uvek tražite prirodno svetlo. Kada slikate unutra, potražite svetlost koja prolazi kroz prozorsko staklo, prelepu svetlost koja se promalja kroz providne zavese, klizna staklena vrata ili toplu svetlost lampe.

2. Fokusirajte se na oči subjekta.

3. Obratite pažnju na sitne detalje – na bucmaste prevoje na zglobićima Vaše bebe, sićušne pegice, balončiće koji se omaknu sa balavih ustašca. To su sve stvari u vezi sa Vašom bebom koje ćete želeti da zapamtite i sačuvate.
 
4. Isključite blic. On čini boje bledim i pravi tamne senke na Vašim fotografijama.
 
5. Ako fotografišete subjekt koji se brzo kreće (npr. Vaše dete), koristite režim pametne serije. Ako ne možete da nađete ovu opciju na svom fotoaparatu ili telefonu, izdvojite malo vremena i potražite rešenje u uputstvu za upotrebu ili na Internetu. Ovo će Vam omogućiti da uhvatite klince u akciji.
 
6. Ako fotografišete napolju, potražite otvorenu senku. Šareno svetlo ispod drveta – iako prelepo – izgleda čudno na fotografiji i skreće pažnju sa subjekta.
 
7. Fotografišite svoje dete kada je najsrećnije i najzadovoljnije – to je obično odmah nakon dremke ili obroka.
 
8. Približite se. Lepo je uhvatiti širok pogled na Vaš dom i život Vaše bebe, no ponekad je lepše približiti se i dozvoliti detetu da ispuni kadar, kako biste napravili intimniju sliku.
 
9. Kršite pravila. Ne pozirajte. Ne govorite „smešak“. Nemojte se truditi da savršeno fokusirate sliku. Koristite pozadinsku svetlost da uhvatite siluetu. Umanjite svetlo na slici, kako biste je učinili dramatičnijom. Koristite maštu i kreativnost da ispričate priču o svojoj porodici, svom detetu i predivnim momentima koje želite da uhvatite i sačuvate.

 
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 25.980 magneta za frižider, uramili smo preko 65.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 20.550 metara canvas platna, izradili smo preko 450.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca