Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

Kako napraviti foto-knjigu/album + 7 saveta i ideja

  • Kako napraviti foto-knjigu/album + 7 saveta i ideja

    • Trista.rs   09.11.2021.


Pomeranje unazad kroz fotografije na telefonu čini divno putovanje niz traku sećanja. Ali ništa nije bolje od lepote personalizovane u foto knjigu. To je uspomena koju možete čuvati zauvek.

Pitate se kako da počnete? Dizajnirali smo dva foto-albuma u naše vreme. Dakle, sada smo tu da podelimo naše vrhunske savete o tome kako da napravite foto-album, pomažući vam da ispričate svoju priču, na svoj način.

Savet 1 - ODABERITE TEMU

Nova beba, venčanje, odmor sa prijateljima ili proslava rođendana, sve je to savršena tema za foto knjige. Ali nemojte se osećati ograničeno na ove velike životne događaje.

Foto-album može proslaviti apsolutno sve što volite da snimite. Svakodnevni život, omiljeno godišnje doba, vaši hobiji ili interesovanja, renoviranje kuće... Mogućnosti su beskrajne.

Savet 2 - UREDITE VAŠE SLIKE

Foto-album je sve o - pogađate - fotografijama. Dakle, pre nego što počnete da ih otpremate, moraju da izgledaju najbolje što mogu.

To znači biti kritičan. Samo vaše najimpresivnije i/ili tehnički impresivne slike bi trebalo da budu deo.

I, ako imate vremena i znanja, uređivanje vaših slika će omogućiti kohezivniji gotov proizvod. Izrežite, poboljšajte, posvetlite i poigrajte se kontrastom da bi vaše fotografije izgledale baš onako kako želite.

Savet 3 - ODABERITE VRSTE FOTO ALBUMA

Kakav foto-album želite da napravite? Evo naših favorita:

Foto-album povez u spirali - 22 stranice i 44 fotografije u vodoravnom položaju sa super juvidur koricama, koji obećava da će zauzeti mesto na vašem stočiću za kafu. Foto album za vaša najdivnija sećanja.

Foto-album mekog poveza - 45 fotografija, više prostora za vaše fotografije, ova je najbolja opcija kada imate epsku priču o fotografiji i obećava da će vaša sećanja sačuvati u živim bojama u godinama koje dolaze.

Instagram foto-album - Povežite se direktno sa svojim Instagram nalogom i napravite foto-album svojih najboljih Insta kvadrata.

Savet 4 - PRIČAJTE SVOJU PRIČU, NA SVOJ NAČIN

Sledeće, vreme je da svoje fotografije dovedete u red.

Ako ih rasporedite hronološki, može se činiti kao logičan izbor. Na primer, ako vaš foto-album pokriva čitavu godinu porodičnog života, primamljivo je da slike postavite u vremenski red. Možete da vidite kako godišnja doba prolaze i manji članovi porodice postaju sve veći…

Ali nemojte se plašiti da svoju priču ispričate drugačije. Savršeno je moguće kreirati priču o foto-albumu zasnovanu na estetici, posebno ako pokrivate kratak vremenski period kao što je praznik ili proslava.

Fokusirajte se na to koje fotografije izgledaju dobro zajedno, u skladu sa i kontrastnim šemama boja, teksturama, subjektima i perspektivama. Ovaj pristup vam može pomoći da napravite nešto zaista posebno.

Pomoću našeg uređivača možete lako da prevučete fotografije, pronalazeći redosled koji odgovara vama i vašim fotografijama.

Savet 5 - JEDNOSTAVAN IZGLED

Kako napraviti izgled foto-albuma? Jednostavni rasporedi obično imaju najveći uticaj. Predstavljanje jedne slike po stranici je najlakši način da osigurate da svaka slika ima prostora da zablista.

Međutim, kada se koriste štedljivo, stranice koje sadrže više slika dodaju tonu interesovanja vašem foto-albumu.

Pokušajte da stavite fotografiju koja daje širok pregled - poput pejzaža - na jednu stranicu.

Sve slike koje grupišete treba da imaju nešto zajedničko.

Koji god izgled foto-albuma da koristite, mi Vam obećavamo da ćete biti prezadovoljni.

Savet 6 - KORISTITE TEKST

Dodavanje teksta na fotografije može da dočara priču iza slike. Tekst pesme, naziv restorana ili anegdota imaju potencijal da vrate sećanja.

Možete čak da ostavite prazne stranice u svom foto-albumu da dodate svojom rukom pisane beleške i uspomene kada album stigne u vaše ruke.

Ali uvek bismo preporučili da tekst i pisane beleške koristite u manjoj meri ako želite da vaš foto-album izgleda čisto i profesionalno.

Savet 7 - ODABERITE SAVRŠENU NASLOVNU FOTOGRAFIJU

Naslovna slika vašeg foto-albuma treba da pruži intrigantan pregled onoga što se nalazi u njemu.

I uvek izaberite lepu sliku koja prenosi snažnu emociju. Sreća. Sloboda. Avantura. Ljubav. Personalizovan foto-album priča vašu priču, a korica treba da pruži prvi, uzbudljiv uvid u ono što sledi.

Nadamo se da su vam ovi saveti dali inspiraciju kako da kreirate sopstveni foto-album.

Spremni da stvorite nešto lepo? Kreirajte svoj foto-album danas.
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 28.980 magneta za frižider, uramili smo preko 75.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 25.550 metara canvas platna, izradili smo preko 550.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca