Vaša rezolucija ekrana nije dovoljno velika da se prikaže ovaj sajt.

Online izrada slika – fotografija: Zašto bi trebalo to odmah da uradite

  • Online izrada slika – fotografija: Zašto bi trebalo to odmah da uradite

    • Trista.rs   17.12.2015.


Vuk je fotograf i ovde vam prenosimo njegovo mišljenje o izradi fotografija – slika. Verujem da postoji neverovatna vrednost u štampanju - izradi slika. Pre nekoliko nedelja, napisao sam post na blogu koji se tiče vrednosti uživanja u fotografijama "oflajn". Trpanje naših slika na hard disk ili, pak, njihovo čuvanje na memorijskoj kartici je, po mom mišljenju, traćenje divnih uspomena.

Pre neki dan, moja supruga je bila u kupovini sa svojom majkom u lokalnom supermarketu. Kada su izlazile odande, njena majka se setila da je želela da pronađe neki online foto studio da odštampa - izradi neke fotografije. Kada smo došli u stan, zamolila me je da pogledam na internetu online servise za izradu fotografija što sam ja i učinio. Izvadila je svoj pametni telefon iz tašne i rekla da zajedno pogledamo slike. Na ekranu su se pojavile slike iz različitih albuma, a ona je ona je birala koje želi da odštampa - izradi. Moja supruga je primetila da je selektovala slike od Božića i ski putovanja na kojem smo bili pre dve godine. Pitala se zašto njena majka štampa božićne slike od pre dve godine, a dobila je odgovor: "Još uvek ih nisam odštampala. "

Nije stigla da odštampa slike od prethodne dve godine, i tek sada je uzela to da učini.

Dozvolite da najpre navedem pozitivne aspekte ove priče:
1.    Moja svekrva je redovno fotografisala važne trenutke i ljude u svom životu.
2.    Svesno je donela odluku da odštampa slike, umesto da ih samo “okači na Fejsbuk” ili Instagram (da, veoma je moderna) time dozvoli da budu zatrpane u gomili digitalne sentimentalnosti.

Ona se toliko razlikuje od mnogih od nas danas koji ili ne dokumentujemo svoje živote kroz slike, ili to činimo, ali jednostavno zaboravimo na njih u digitalnom svetu.
Ali... ona je štampala slike od pre dve godine! "Trenutak" je svakako prošao, i te slike nisu odskora. Uzbuđenje je nestalo.

Izrada slika - fotografija u manjim serijama je lakša, a evo zašto to treba da radite češće:

1.    Uspomene su sveže u Vašoj glavi. Da li se sećate vremena kada ste po povratku sa odmora žurili u lokalnu foto radnju da razvijete film? Plaćali ste dodatno da usluga bude gotova za sat vremena, tako da možete da ih pogledate kad dođete kući čak i pre nego što stignete da se raspakujete. Bilo je uzbudljivo i zabavno, a sećanja su bila sveža u Vašoj glavi.

2.    Očigledno je da češće štampanje zahteva mnogo manje posla nego da to činite naveliko par puta godišnje. Pre ćete pregledati slike, te ih smestiti na vidno mesto i u albume ili foto knjige ako ih bude bilo manje za pregledanje. Na kraju krajeva, niko ne želi da stavi sliku od Božića na frižider u julu! (u pitanju su foto magneti za frižider)

3.    Možete odmah deliti slike dok su sećanja još sveža. Ne želite da odnesete prijatelju slike sa odmora od pre šest meseci. Ako fotografije odnesete na dan kada ste se vratili sa odmora, imaćete nešto vizuelno da pokazujete dok prepričavate sve te interesantne događaje sa putovanja.

4.    Manja je šansa da će Vam se pokvariti memorijska kartica ili da ćete izgubiti digitalne slike ako ih češće štampate.

5.    Jedna od naših omiljenih aktivnosti nakon praznika, putovanja ili okupljanja jeste štampanje duplikata određenih fotografija za naše prijatelje i/ili članove porodice, a koji su takođe na slikama. Volimo da im damo slike u roku od 3-4 dana, tako da mogu da uživaju u njima dok su sećanja još sveža u njihovoj glavi. Ovo često radimo na Canvas platnu.

Dok živite svoj svakodnevni život, ne zaboravite da napravite puno slika i da ih često štampate!

Trista.rs fotolab nudi jedinstvene vrhunske foto proizvode, a možete naručiti Instagram ili fotografije sa računara. Naručivanje se vrši online putem superiornog sistema.

Pogledajte neke utiske naših kupaca, a mi čekamo i vaš utisak :)
 
 

Ostavite komentar

Samo ulogovani korisnici mogu ostavljati komentare. Molimo Vas da se ulogujete.

Prvi put na Trista.rs?

Mi se bavimo pretvaranjem Instagram i drugih fotografija u vrhunske foto proizvode.
I zaista uživamo u tome.


» pogledajte sve proizvode

Volimo da se družimo :)

Često objavljujemo popuste i nagradne igre koje sigurno ne biste želeli da propustite.
Zato nas zapratite:


Instagram
Facebook
Twitter

Aktuelni popusti

Na našem sajtu svake nedelje imamo određene proizvode na popustu.

» proizvodi na popustu

Statistika

Do sada smo napravili preko 25.980 magneta za frižider, uramili smo preko 65.900 instagram fotografija, potrošili smo preko 20.550 metara canvas platna, izradili smo preko 450.000 fotografija.
I nastavljamo dalje :-)


» pogledajte utiske kupaca